Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Какво се случи с дрогиран наглец, тръгнал да регистрира колата си в КАТ

Дрогиран мъж опита да избегне полицейска проверка в Пловдив. След преследване служители на “Пътна полиция”, той блъска колата си пред сградата на КАТ в града, съобщи NOVA.
Младежът отишъл в пътната служба, за да регистрира автомобила си. Докато обработвали документите му, полицаите забелязали, че той е във видимо неадекватно състояние. Поканили го да го тестват, но той отказал, качил се на колата си и опитал да избяга в посока близкия пазар.
След това завил отново към сградата на КАТ, където не успял да спре веднага и ударил автомобила си в бетонни саксии и контейнер за боклук. Пробата му за алкохол е отрицателна, но тестът за наркотици е отчел амфетамини.
Ще си сложа край на живота! Това е крещял 49-годишният шофьор, който вчера следобед сътвори холивудски екшън в двора на КАТ-Пловдив, каза на брифинг заместник-районият прокурор Атанас Илиев, който е и наблюдаващ прокурор по делото, съобщава "Марица".
По думите му предстои да се поиска постоянното задържане на джигита в ареста. Към момента шофьорът е задържан за 24 часа, като мярката ще бъде удължена до 72 часа.
Шефът на КАТ-Пловдив гл. инсп. Йордан Милушев посочи, че дрогираният е абсолютен рекордьор по глоби - има над 100 актове и фишове в рамките на 21 години. Нарушенията извършвал в цяла България. Често сменял постоянни адреси, като последният му е в Пловдив.Вчера шофьорът отишъл в КАТ за пререгистрация на колата. Причината - на 1 януари са му свалени номерата заради употреба на алкохол. Тогава му е отнета и книжката. На служителката на гишето й направило впечатление, че няма книжка и че се държи неадекватно.Така се обадила и изразил опасенията си на полицаи. Те го спрели на входа след пререгистрацията. Поискали да му съставят акт, но надрусаният се качил в колата и започнал да бяга. Тръгнал към двора, тъй като патрулка залостила входа.
След като се блъснал в бетонови саксии, колата спряла. Шофьорът се заключил вътре. Наложило се да разбият стъклото и да го извадят. След това е арестуван.

Публикувана на
03 Август 2022 година