Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Дрогираният шофьор, крещял пред КАТ, че ще самоубие, има школа за индийски танци

Александър Паталенски е шофьорът, катастрофирал пред КАТ-Пловдив след употреба на амфетамин. 49-годишният мъж е залавян е два пъти да шофира под въздействие на алкохол – през 2018 и 2022 година, осъден условно и е с отнета книжка.
В профила си в социалните мрежи Паталенски не крие влечението си към наркотичните вещества. Публикува снимки, на които се изобразяват визии, свързвани с въздействието на тежки субстанции. Освен това е публикувал селфи със дреха, носеща надпис „Легализирайте я“. Последното е препратка към пословичното послание „Legalize it” , използвано от употребяващите марихуана в страни, където тя е нелегална.
Паталенски се описва разведен, който търси "своята Муза - да му вдъхне Живот отново".
Профилът му в платформа за кандидатстване за работа показва, че той е възпитаник на Математическата гимназия в Пловдив. През 1997 се дипломира в „Технически университет“ в София. Паталенски се представя с богат опит на софтуерен и хардуерен инженер, музикален продуцент и изобретател.
Нарушителят от КАТ има още едно любопитно занимание - собственик е на школа за обучение по индийски танци „Натараджа“. Мъжът има регистрирана на негово име и фирма за внос и разпространение на игрални съоръжения за хазартни игри.
Последно номерата му били свалени през февруари заради шофиране в нетрезво състояние. В деня, в който наказанието изтича, той отива в КАТ, където поведението му буди сериозно съмнение в служителите. След като бива заподозрян, е изпратено предупреждение до дежурните екипи. Те инициират проверка, която приключва с катастрофа и зрелищен арест.
Мъжът бе задържан за 24 часа, предстои прокуратурата да го остави в ареста за още 72. Предстои на Паталенски да му бъдат повдигнати три обвинения - за хулиганство с особена дързост, за неизпълнение на полицейско разпореждане. Наред с присъдата, която ще получи, той ще трябва да излежи и остатъка от предишното си наказание.трафик

Публикувана на
03 Август 2022 година