Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Пускат колите по улица „Даме Груев“ в понеделник

Обновеният участък на улица „Даме Груев“ – от улица „Македония“ до улица „Охрид“, ще бъде отворен за движение на превозни средства в понеделник. Това съобщи кметът Здравко Димитров, който днес лично провери състоянието на улицата след ремонта. Той бе придружаван от своите заместници Пламен Райчев, Тодор Чонов и Йордан Ставрев, както и от районния кмет на Южен Костадин Язов. На проверката присъстваха и общинските съветници Константин Георгиев, Владимир Кисьов и Евелин Парасков.
„Виждам, че строителите са си свършили работата в този участък и след като вчера Общински съвет-Пловдив гласува финансиране за останалите участъци, улицата ще бъде готова през тази година“, заяви при инспекцията кметът Димитров.
Разширено е пътното платно, което вече е четирилентово. Изградени са отводнителни шахти, тротоари, водопровод и канализация, както и улично осветление. Отворена е вече и улица „Лазо Войвода“, която досега беше тупик. Положена е пътната маркировка.
Предстои да се започне работа едновременно по втория и третия етап на „Даме Груев“, като вече са минали отчуждителните процедури и има издадено строително разрешение за това. Изпълнителят трябва само да изчака две седмици то да влезе в сила, като през това време ще подготви терена“, обясни какво е свършено заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.
По 2 и 3 участък на улицата движението ще се затваря поетапно – от кръстовище до кръстовище, за да бъде затруднението за жителите на района по-малко, допълни той.

Публикувана на
03 Август 2022 година