Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Почина най-богатият фолк певец

Ромската попфолк звезда Джаго, известен като Президента на ромската песен, си е отишъл от този свят. За трагичния край на изпълнителя сподели в профила си в социалните мрежи поп-фолк певицата Роксана.
През последните години известният в цяла Европа певец, прочут като Циганския Павароти, е имал сериозни здравословни проблеми, включително и преживени два инфаркта.
Все още не става ясно какво е причинило фаталния край на Митко Трайков, какво е записан певецът по паспорт. Влошеното здраве на 60-годишния Джаго до голяма степен се дължало на наднорменото му тегло, което той поддържаше от десетилетия.
Джаго е сред родоначалниците на попфолк културата у нас - в годините на дискотека “Чака рака” на “Екзарх Йосиф” и мутренските сбирки в “Нерон” в подлеза на НДК.
Митко започва да пее по сватби със свой съученик преди 30 лета. В началото на 90-те създава ромската рап-формация „Джипси Авер“, следват гостувания в „Как ще ги стигнем“ с Тодор Колев, благотворителен концерт в НДК, на който лично Вили Казасян кани Джаго, много фестивали и награди.
Джаго беше известен като най-богатият фолкпевец у нас, като сам разказваше, че е заделил за фамилията си стотици килограми чисто злато, изкарани от безбройните му участия у нас и в чужбина. Циганинът живееше в истински палат и беше любимец на милиардера Джордж Сорос, на когото пя на ушенце преди години.лупа

Публикувана на
05 Август 2022 година