Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Дрогираният шофьор, арестуван пред КАТ, направил опит да се самоубие

Александър Паталенски, който след гонка с полицията се заби в кашпи пред КАТ-Пловдив, шофирайки под въздействието на опиати, е направил опит да се самоубие след ареста. На 3 август, когато е бил задържан в Трето районно, той пробвал да се хвърли през прозореца. Благодарение на бързата реакция на полицаите обаче, не успял да осъществи намеренията си.
Този опит за самоубийство бе повод защитникът му да поиска назначаването на съдебно-психиатрична експертиза. Той намекна за наличие на психично заболяване, което е причина и за действията на Паталенски в двора на "Пътна полиция".
Прокурор Атанас Илиев посочи, че няма основания за това искане, след това съдът го отхвърли като неоснователно.
Районните магистрати трябваше да решат дали да оставят в ареста 49-годишния пловдивчанин.
„Ива, ела да ме видиш утре!". Това извика Паталенски пред медиите към жена, присъстваща на процеса се извини на всички за действията си в двора на КАТ.
"Искам да се извиня на всички засегнати. Бях под въздействието на силни емоции. Невинаги има връзка между това, което се вижда на екрана и това, което е реалната причина. Един миг разсеяност слага край на живота ми. Това, което щеше да последва в деня след инцидента, щеше да бъде най-щастливата седмица в живота ми. А стана най-кошмарната", заяви той
След като съдията му даде думата, допълни:
"Наистина страдам от биполярно разстройство. Исках диазепам, за да се успокоя, но не ми дадоха".
Адвокатът му посочи, че клиентът му употребява антидепресанти. Официално не е освидетелстван, но се е лекувал инкогнито от психичното заболяване. Посещавал е психиатър в София. За деня на инцидента твърди, че е употребил лекарства, които драгчекът отчита като амфетамини. Това е и причината да поиска да даде кръвна проба за химичен анализ. Резултатите все още се очакват.
Паталенски признал, че полудява. Затова адвокатът му Боян Цонев иска по-лека мярка от "задържане под стража".
Още в началото на гледането на мярката стана ясно, че Паталенски е с незавършено висше образование. Той заяви, че работи за себе си и че доходите му идват извън България.
В крайна сметка магистратите решиха да наложат постоянен арест за шофьора Александър, който отиде дрогиран в КАТ-Пловдив да пререгистрира автомобила си, след като номерата му били свалени за шофиране в нетрезво състояние.телеграф

Публикувана на
05 Август 2022 година