Новина от категория Светът
Архив на публикациите

На младоженци, седнали да хапнат на гръцки остров, им се доплака

Туристи отново изреваха от нечувана сметка на станал печално известен плажен бар на идиличния гръзки остров Миконос. Канадските младоженци Алекс и Линдзи Брийн били като ударени от гръм от сметка от 400 евро в бар DK Oyster, където седнали за бързо хапване по време на медения си месец.
Жителите на Торонто били принудени да платят покъртителната сума, след като поръчали само една бира, един коктейл и дузина стриди, съобщава „Дейли Мейл“.
Линдзи разказва, че двамата не можели да повярват на очите си, когато видели сметката, след като служителят в ресторанта им бил дал меню за напитки, в което нямало цени.
Двойката твърди, че след като им връчили сметката на масата, Алекс бил извикан в задна стаичка да плати, а когато той поискал разбивка на сметката, те му показали компютърен екран, на който всичко било на гръцки.
Линдзи разказва, че съпругът ѝ платил без да спори, тъй като искал да избегне разправии. „Той определено се почувствал заплашен, а той е най-дружелюбният човек, така че дори и сметката да е била двойна, той би платил, за да избегне проблеми“, казва тя във видео, което се разпространява в мрежата.
Страницата на въпросното заведение в Tripadvisor е пълна с оценки от една звезда и коментари на клиенти, които твърдят, че са получили подобно отношени
„Отидохме в стридения бар да хапнем и пийнем набързо. Веднага ни попитаха: „Стриди ли искате?“. Бяха много самонадеяни. Казахме „да“ и той попита: „Дузина?“, и ние казахме „да“, понеже дузина е типичната поръчка“, обяснява Линдзи.
„Съпругът ми поръча бира, а аз поисках менюто с коктейлите и той се върна с бърна, но аз трябваше пак да искам менюто и той започна да ми рецитира различните видове алкохол, които имаха – водка, джин, но аз пак поисках менюто. Не знам защо беше толкова сложно да видя какво имаха“, добавя тя.
В крайна сметка канадката получила менюто – ламиниран лист хартия, на който не пишело нито марката на алкохола, нито цените. Накрая тя решила да поръча „Аперол шприц“, тъй като „явно нямаха меню, което да искат да ми дадат“.
Младоженката описва сервитьора, който винаги кръжал около тях, бил там през цялото време. „Когато приключихме със стридите, той се опита да ни накара да си вземем рачешки крачета. Слава Богу, че не го направихме“, казва тя.
„Отговорихме му, че искаме просто да хапнем и пийнем набързо“, допълва тя.
„Съпругът ми отиде до тоалетната и, когато се върна, каза, че според него е видял меню вътре, в което пише, че една стрида е 29 евро. Казах му, че няма начин“, посочва Линдзи.
Сервитьорът пристигнал с количка с десерти и започнал да ги реди по тяхната маса, тъй като „разбира се, че ще си вземат десерт“, и едва ли не се ядосал, когато те настойчиво му отказали.
„Беше много откачено. Радвам се, че тогава не предизвикахме сцена или не отказахме да платим, защото можеше да стане по-зле за нас. Те знаят, че сте туристи, и се възползват. Когато той (Алекс) излезе отвън, не можех да повярвам. В канадски долара това е над 600 долара. Откачено е да платиш толкова много за едно хапване“, възмущава се Линдзи.
Младоженците били в Миконос само за една вечер, а на другия ден трябвало да отлетят за Атина. „Бяхме наистина шокирани, особено защото имахме няколко наистина добри хапвания в Италия и сме готови да си платим, когато си заслужава, но не получихме нищо особено. Средно харчим около 120 евро за цяла вечеря с няколко коктейла и ордьовър“, разказва още канадката.блиц

Публикувана на
05 Август 2022 година