Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Потресаващо, не е от филм на ужасите!!!

Потресаващо изглежда дворът на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора. Като площадка от филм на ужасите - изоставено, порутено, тревясало, грозно. И на всичкото отгоре мръсно, пълно с бездомни кучета. Такава е гледката в двора на многопрофилната болница в Стара Загора, както и прилежащите клиники към нея, пише glasnews.bg.
Лечебното заведение обслужва населението на Старозагорска област структурирано в 11 общини: Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Гълъбово, Павел баня, Опан, Мъглиж, Гурково, Николаево, Раднево и Братя Даскалови, а по – редица специалности – неонатология, детска хирургия детска ортопедия, инфекциозни и детски инфекциозни болести, неврохирургия и кардиология е и с междуобластно значение.
Атмосферата за психиката на болните, докато пребивават там, което също е част от лечението, изобщо не е приятна. В двора на болницата - надраскани със спрей стени на сгради, падаща мазилка, разбити тротоарни плочки, че даже и липсващи такива. За състоянието на болницата алармира в социалната мрежа Александър Ярославов.
Александър пише, че е необходимо да се правят различни подобрения в града, като Руския пазар, ВИК проекти, паркове, тротоари и др. Но Университетската болница, в която се спасяват животи, да е оставена в това състояние, е възмутително.
"Как беше, нали живота на хората бил най-важния - мерки, маски, вaкcини, нали всичката тази атака беше именно заради "спасяването на човешкия живот"?! Или някой се притеснява, че ако се реновират общинските болници, частните ще загубят "клиенти"? Това ли е причината за немърливото отношение към тези болнични заведения? Срам за държавата, срам за Общината, срам за Директора на УМБАЛ, срам за града и срам за нас, които търпим да ни цакат! Отвсякъде!
За този застаряващ и болен народ, болниците и лекарите ще стават все по - нужни, но ще трябва да се дерат живи хората, за да се лекуват на частно и да печелят парички някои хора, които са "загрижени" из медиите!
А вътре, болницата е правена преди толкова десетилетия и не е мръднала, за разлика от сегашните ремонти на ремонтите на новото построено!
И много скоро проблема с недостига на лекари и сестри ще се окаже не по - малко страшен, от сегашния проблем с газта.", написа още Александър Ярославов в профила си във Фейсбук. /блиц

Публикувана на
06 Август 2022 година