Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Автобус-ковчег

Жертвите от страховитата катастрофа с румънския автобус станаха четири. Издъхнал е тежко ранен пътник, който бе с черепно-мозъчна травма. Лекари от областната болница във Велико Търново се борят за живота на други 8 души, които са пътували в автобуса "ковчег".
Трагедията се разиграла около 1,30 часа на 6 август на пътя Русе-Велико Търново. В злополучната нощ румънският автобус с 24 пътници и двама шофьори от северната ни съседка пътувал от Истанбул за Букурещ. Внезапно возилото се отклонило рязко в дясно, напуснало пътното платно и помело спряната кола като я изхвърлило на 30-40 метра от мястото. Последвал удар на автобуса в крайпътно дърво, след което е "летял" още около 250 метра, докато спре.
При зловещия удар на място са загинали трима пътници, а един от тях е починал в болницата в старата столица. Спасителните екипи са рязали смачканите ламарини, за да измъкнат затиснати между тях пътници.
Пътят в участъка е временно затворен. На мястото на произшествието се правят огледи и причините за катастрофата се изясняват. Вероятно трагедията е станала заради превишена скорост и заспиване на шофьора на автобуса зад волана.
Двамата шофьори са задържани. Тествани са за алкохол, пробите са отрицателни. /блиц

Публикувана на
06 Август 2022 година