Новина от категория България
Архив на публикациите

18-годишна спасителка на плажа спаси 3 деца, давещи се в морето

Спасителката на 5-и пост на Бургаския плаж и двама продавачи на царевица на ивицата, са спасили три деца, които се давели в морето. Инцидентът станал миналия петък и за него съобщиха очевидци и морски спасители пред „Труд“.
Малчуганите са влезли да се къпят, но високите двуметрови вълни ги връхлетели, в този ден имало и много подводни ями, които буквално засмуквали плуващите към дъното.
18-годишната спасителка на поста чула виковете на децата и веднага се хвърлила във водата, същото направили и двамата мъже, които видели какво става. С общи усилия, тримата извадили децата. В този ден подобен инцидент имаше и в Слънчев бряг.
„В петък бе страшно, в събота морето поутихна, но вълните пак бяха високи- от два метра се снижиха на около метър. Знамето бе червено и позволявахме на плажуващите да влизат да се къпят само „до кръста“. За деца къпането б е забранено. В неделя морето се успокои още повече и флагът стана жълт, но влизането с надуваеми предмети бе забранено“, разказаха пред „Труд“ морските спасители. /блиц

Публикувана на
06 Август 2022 година