Архив на публикациите

Най-модерната рокля за лято 22

Преди няколко сезона, когато дизайнерите единодушно гласуваха за овърсайз силуетите, строгата елегантност и романтичните миди поли, изглеждаше, че в модата вече няма място за съблазнителните разрези и цепки, мини дължините и ниските талии. Но модата, както всички знаем, е циклична и за никого не е изненада, че чувствеността и съблазнителността се завърнаха на световните подиуми.
Наред с просто прозрачните материи, дизайнерите предлагат и много по-изтънчен и луксозен начин за показване на тялото. Става дума за "кристалните" рокли, които несъмнено могат да се нарекат хитът на лято 2022.
Разбира се, никой не прави рокли от кристал. Това е просто едно красиво име за тази тенденция.Основните материали, от които са направени въпросните рокли, са мрежа, полупрозрачен тюл и множество искрящи кристали.
Подобни преливащи мрежести рокли бяха представени в круизната колекция Saint Laurent на Антъни Вакарело. За да придаде още повече разкош на тоалетите си, дизайнерът е добавил пера.
Ако намирате прозрачната рокля за твърде дръзка, съчетайте я с класически овърсайз блейзър с мъжка кройка. Той ще скрие всичко, което трябва да бъде скрито и ще създаде ефектен контраст.
Между другото, не е задължително "кристалната" рокля да бъде напълно прозрачна. Кристалите могат лесно да бъдат разположени върху по-плътна тъкан. Най-важното е да се поддържа ефектът на "преливане".
Джиджи Хадид се сдоби с подобна рокля от Self-Portrait. Моделът е подходящ за тези, които не са готови за прозрачни тъкани, но все пак искат да са в крак с "кристалната" тенденция.
За да изглежда тоалетът още по-ефектен, изберете рокля в цвят, който е максимално близък до тена на кожата ви.
Всъщност роклята няма да е прозрачна и ще закрива цялото тялото, но заради нюанса ще изглежда много съблазнително. /jenata.blitz.bg

Публикувана на
07 Август 2022 година