Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Таен поклонник закла красива лекарка, дошла по сигнал

Жестоко убийство на 25-годишна лекарка потресе руския град Оренбург. Елена Фьодорова е намушкана до смърт от таен обожател във входа на сграда, в която се озовала по сигнал за спешна помощ.
Страшното престъпление, което шокира цял Оренбург, е извършено на 2 август тази година.
Убиецът вече е задържан, но може да избегне наказанието заради психическото си заболяване.
25-годишната Елена, вместо свой колега, отива на адрес по сигнал. Заедно с младата жена във входа влиза и непознат мъж, нанася й 30 прободни рани с нож и бяга.
От получените травми Елена умира на място.
Заподозреният за зверското убийство - Денис Т., на 28 години, е задържан на следващия ден в жилището си.
Оказа се, че той е открил Елена в социалните мрежи и се е влюбил в нея. В същото време омъженото момиче не знаело за тайния си обожател, който от няколко месеца я следял, но не влизал в контакт с нея.
Убиецът се е старал да ударя с ножа в шията и гърдите на жертвата. Криминалистите са преброили поне 30 удара по тялото на момичето.
Съседи на изверга разказват, че той е инвалид втора група и психично болен. Живеел под един покрив с родителите си.
Два дни след жестокото убийство колеги, приятели и обикновени граждани изпратиха красивата лекарка в последния й път.
Преди две години Фьодорова завършила медицинския университет и започнала работа в поликлиниката към местната болница. Преди година се омъжила и мечтаела да има деца.
Колегите й я описват като светъл и добър човек.
„Идвам в поликлиниката и ми казват, че Лена е убита, че вече я няма. Аз самата работя вече втора година, но хора като нея не можеш да ги объркаш с никой друг. Това е слънцето, светлината, идеалният образ на лекаря”, казва колежка на Елена.
„Гледах телевизията и плачех. Не мога да разбера, как може да озверееш толкова, че да нападнеш с нож момиче, отишло да спасява, може би такъв, като мен. Аз съм инвалид, живея с дъщеря с увреждане, викаме лекар вкъщи. Винаги идва бързо и помага. Болката е сякаш съм я познавал лично“, споделя 88-годишен пациент на красивата медичка.блиц

Публикувана на
07 Август 2022 година