Новина от категория България
Архив на публикациите

Съпруг пропищя от семеен финансов тормоз, търси съчувствие от кмета Зико

„Пръкнаха се какви ли не организации и фондации за защита на жената от семеен тормоз. Изкарват ги едва ли не разпънати на кръст, а мъжете им ги показват като най-големите злодеи. А всъщност все повечето са случаите, когото точно те са жертвите на в семейството. Без да има кой да ги защити!“, твърди в „кърваво“ писмо до „ПловдивМедия“ отчаяният съпруг Белчо Чуканов от „Кючук Париж“.
Динко ПЕТКОВ

В това непосилно за много семейства време, оказва се, че той се е видял в чудо заради законната си половинка, която я карала така, все едно че е омъжена за някой шейх от Дубай. „Казвам й човешки, „Абе, жена, поне не гледаш ли телевизия, като вече си забравила да четеш. Не чуваш ли,че сме в тежка финансова криза, тъкмо да стъпим на крака, взеха че свалиха от власт Просто Киро и Кокорчо. Чака ни двойна Жанвиденова зима. Трябва да я караме по-стегнато, да не харчим…“, говоря й. Все едно че я поощрявам: „Харчи, миличка, пари бол!“.
Търпението ни свърши онзи ден. За пореден път съпругата ми показа, че е с широки пръсти. Нямах си работа, пуснах я сама да пазарува в билата. Голяма грешка. Направо се е оляля. Без да й мигне окото направила сметка за…11 лева и 24 стотинки. Оправдава се, че накупила неща за хладилника за цяла седмица. Това вече е абсолютен семеен финансов тормоз, нали!“, изплаква Белчо.
Първо се оплакал на баджанака си Сотир, който гледа кокошки в Брани поле. Той директно отсякъл: „Моята, ако беше похарчила толкова пари, одма щях да я шамаросам. Много си ларж, разпуснал си я!“
После решил да потърси съвет от депутатката Дани Каназирева, която навремето с неговия глас влязла в парламента. Не си вдигала телефона. Сигурно й е бил служебен и сега, като са разпуснали Народното събрание, са им ги взели. Тя е много пестилива в харченето. Най-много да даде някой лев в повече за фотошоп за билбордовете с нея за изборите.
Чудел се дали да се обади за съдействие на игумена на Бачковския манастир. Веднъж му помогнал в труден момент. Ама не било за пред хората да разкрива какъв е бил този труден момент, макар че днес обществото не гледа толкоз укорително на проявите на хората с нетрадиционна сексуална ориентация. Надява се дядо игумен да си спомни за този сюблимен случай и да му помогне. Можел да прочете една молитва срещу съпругите с широки пръсти. Предполагал, че няма да му взема скъпо за четенето – имал спестени за черни дни 500 лв., с отстъпката сигурно ще стигнат да си заплати.
Знаел се и със Сашкото Сиди, лицето знаме на на днешното ВМРО. „На него му дай да съчувства на страдащите!“, обнадежден е Белчо. Освен това казват, че официалната му жена била много стегната финансово. Похвалила се, че предварително купила на промоция бонбони „кръц-кръц“. С тях щяла да почерпи, стига ВМРО-то този път да успее да прескочи 4-те процента и мъжът й пак седне на депутатските банки след последните 4 неуспешни опита. „Ха, дано, че напоследък така изглежда, все едно простатата му алармира, а още е младичък, няма да се дава, може за тези избори ВМРО да се прикачи коалиционно за ДПС, например, и да го вземат на буксир за 2 октомври!“, поощрява я симпатизантът на воеводите.
Най-голямата му надежда, обаче, да се повлияе на разпасаната финансово негова съпруга бил кметът Здравко Димитров-Зико. Причината е, че той, навярно, е потърпевш по същата причина. Наскоро видял как благоверната му натъпкала догоре кошницата в супермаркета. Сметката й била жестока – 16 лева и няколко стотинки отгоре. „Зико е бил сащисан, с тази кметска заплата на такъв харч не се издържа. Скоро ще го принуди да се хване някъде на втора работа, за да свързва двата края. Подложен е на абсолютен финансов семеен тормоз, горкият!“, коментира опареният финансово от жена си пловдивчанин.

Публикувана на
07 Август 2022 година