Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Как ще ви се отрази ретроградният Юпитер

Ретрограден Юпитер е астрологичното събитие, което започна през юли, продължава през август, та чак до ноември. То ще осуети плановете на мнозина като предизвика напрежение. Между 28 юли и 23 ноември планетата е в знака Овен, преди да премине към Риби.
Въпросният транзит е дълбоко личен и ще води до размисли при много хора. Едни ще разширят своя мироглед и ще претърпят така наречения вътрешен растеж. Други няма да имат късмет, но като цяло този ретрограден Юпитер ще е по-лек и ще насърчи стремежите на мнозина.
Популярната планета се свързва с изобилие и просперитет. Тя е благотворна – носи положителни влияния. Носи личностно развитие, духовно израстване и търсене на по-дълбок смисъл. Когато е директна, тя дава оптимизъм и напътства хората да изследват нови неща. Но стане ли ретроградна, нещата бързо се променят. И те се обръщат към своята душевност.
Този ретрограден Юпитер ще пътува през смелия Овен. Това ще накара някои да забележат напредък при дела, започнали преди много дълго време. Тук става дума и за връзките, както и бизнес делата. Но все пак енергията на ретроградния ход не бива да се подценява. Тя ще се усеща поне до края на ноември, което си е доста като време.
Ретрограден Юпитер 2022 – какво да очаквате според вашата зодия?
Овен (21 март – 19 април)
По време на обратното движение на Юпитер, Овните ще усещат положителни вибрации. Небесното тяло ще ги накара да се погрижат за себе си. Те ще очакват огромни разкрития, що се отнася до тяхното лично развитие. Добре е да отделят време, за да обмислят приоритетите и теглят чертата за това какво са постигнали до момента.
Телец (20 април – 20 май)
Ретроградният Юпитер ще активира подсъзнателните нужди и желания на Телците. Те ще се опитат да разширят границите, които винаги поставят и да видят, че имат възможности, за които не предполагат. Все пак е добре да забавят темпото малко преди Юпитер да навлезе в Риби. Подкрепата на околните ще им дава сили да вървят напред. Време е да се обърнат към духовното, което също ще ги води, сочи хороскопът на астролозите.
Близнаци (21 май – 20 юни)
Тук ретроградността ще подобри социалния живот на Близнаците. На тях хорското мнение им влияе силно. Ето защо Юпитер ги моли да се отърсят от онези, които ги дърпат надолу. Транзитът през техния единадесети дом ще ги накара да ценят повече своите приятели – истинските. Август ще е натоварен и забавен, но последната част на ретроградния период на Юпитер ще ги накара да се съсредоточат върху работата. И да помислят какво да променят, за да са успешни.
Рак (21 юни – 22 юли)
С интензивността на сезона на Рака, който е зад нас, ще се усеща остатъчна меланхолия. Но представителите на знака не бива да се тревожат. Те ще си отпочинат от проблемите, само ако се фокусират върху работата. Това значи и да погледнат назад и да си видят грешките. Не го ли направят, не ги чака продуктивност до 23 ноември. Сега е моментът да конкретизират какво искат в професионален план.
Лъв (23 юли – 22 август)
Яж, моли се и обичай е положението при Лъвовете. При тях енергията на ретрограден Юпитер им носи жажда за духовно развитие. Те ще бъдат вдъхновени за предизвикателства. Когато планетата се премести в Риби през октомври, те ще се отърват от негативната енергия, която ги преследва. Преходът на планетата през Овен кара хората под знака да търсят нови хоризонти. Ретроградният ход минава и през дома им на пътуването. Трябва да се водят по сърцето си, ако искат да тръгнат в правилната посока.
Дева (23 август – 22 септември)
Девите трябва да се освободят от всичко, което до момента им е носило тъга и ги е държало в известен застой – дали в любовта или в плановете им към успеха. За тях ретроградният Юпитер ще е един интензивен период на размисъл. И близките им са онези, в които ще открият утеха. Планетата ще премине към осмия им дом – на трансформацията. Тя им е особено необходима в момента и имат време до края на ноември, за да я осъществят. Вярват или не – тя е за хубаво!
Везни (23 септември – 22 октомври)
Юпитер обикаля около техния дом на партньорствата, любовта и изневерите. Добре е Везните да разчитат на партньорствата си или да са сигурни в динамиката на връзката. В нея определено ще им върви. Но ретроградният период ще им припомни, че не може само със забавления и игри, а трябва и по-сериозно планиране на бъдещи планове, особено ако става дума за разходи, които касаят двойката.
Скорпион (23 октомври – 21 ноември)
До момента Скорпионите са направили огромни промени. И нямат нужда от нови, защото ги чакат разочарования. Юпитер ще ги насочи към тяхното вътрешно изцеление, напомняйки им, че има подкрепата и грижите от околните. Планетата ще им даде нова надежда и оптимизъм, но те не бива да бързат с новите планове. Те трябва да си гарантират, че Юпитер няма да ги извади извън контрол.
Стрелец (22 ноември – 21 декември)
Ретроградният Юпитер ще направи Стрелците по-чувствителни от обичайното. Транзитът ги кара да изпитват признателност и да направят преоценка на личния живот. В началото на периода ще се чувстват по-смели, ще флиртуват и няма да мислят за действията си. Но към края на октомври те ще станат по-съмняващи се и ще търсят истината. Що се отнася до сигурността, трябва по-често да се вслушват в себе си, а не първо в другите.
Козирог (22 декември – 19 януари)
Представителите на знака ще се върнат към корените си. Те ще мислят повече за своя дом и семейството. Докато досега са били единаци, сега ще имат нужда повече от близките. И ще отделят повече време за тях, отколкото за работата, която поставят на първо място. Ще се обърнат към проекти, които им носят стари емоции и досега са ги оставили на трупчета.
Водолей (20 януари – 18 февруари)
Водолеите са от въздушните знаци и често витаят в облаците. Но когато Юпитер забавя своя ход, те ще се насочат към материалното – за добро или зло. Липса на пари или нещо друго, ще ги накара да подобрят своите комуникационни умения и себеизразяване. И ще ги запознае с нови хора. От друга страна ще им припомни, че имат недовършени ангажименти и хубави книги, за които все нямат време.
Риби (19 февруари – 20 март)
Рибите трябва по-скоро да стъпят здраво на земята и да спрат да се вглъбяват в драмите в живота. Ако успеят да намерят равновесие между вътрешни нужди и материализъм, ще се почувстват по-добре. Ако започнат да контролират приходи и разходи, ще научат ценен урок и ще разберат, че освен материалните неща, има хора, на които им пука за тях. Tialoto.bg

Публикувана на
08 Август 2022 година