Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Погнаха Зак Ефрон заради кадри с мечка

Зак Ефрон се сдоби с критики в социалните мрежи, след като сподели няколко видеа с мечка. Актьорът се появи в реклами с животното, което се оказа, че е било в плен дълго време.
След изтичане на рекламната кампания със звездата в интернет пространството, от PETA (Хора за етично отношение към животните), изразиха възмущение към това, че той се е снимал с хищника, който не бива да се използва за забавление в подобни продукции.
От организацията призоваха Зак да „слезе на Земята“ и да признае, че мечките принадлежат към семействата си и природата, а не на зрителите на големия екран.
Според Деби Мецлър, е изключително погрешно да се използва мечка в плен за насърчаване опазването на дивите мечки, както се твърди във въпросното видео.
„Лицемерно е да експлоатираш едно животно, за да помогнеш на друго. Никоя истинска природозащитна група никога не би принудила животни в плен да изпълняват трикове пред камерата, за да повишат осведомеността за своите диви двойници“, категорични са от PETA.
По-рано актьорът бе назначен за главен бранд директор на Kodiak Cakes - марката, която стои зад скандалната реклама с животното. То се нарича Mарк и е родено в плен преди 27 години.
„Обичам тази марка, техните продукти и най-вече тяхната мисия. Вярвам, че заедно можем да окажем огромно влияние“, казва Зак, който във въпросното видео готви пред палатката си, като компания отстрани му прави въпросната мечка. Тя е заснета и представена по-подробно в тв шоуто „Човек срещу мечка“.
Зак Ефрон си сътрудничи с въпросния бранд, за да набере повече средства за кампанията „Keep It Wild“. Именно това пише и на неговата тениска, с която той се появява в рекламата. И обещава, че всички пари ще отидат за подпомагане на Vital Ground Foundation - организация с нестопанска цел, която подкрепя опазването на местообитанията на диви мечки гризли.
От организацията за етично отношение към животните призовават рекламата с мечката да бъде премахната. Очаква се и извинение от Ефрон, който през последните години се изявява като търсач на силни усещания и тв водещ.телеграф

Публикувана на
10 Август 2022 година