Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Къде настаняват 16-та и 17-та РИК?

„Община Пловдив има ангажимент за настаняване на 16-а РИК и ние ще й предоставим помещения в сградата на Общинския съвет на ул. „Авксентий Велешки” 20”, каза кметът Здравко Димитров.
На изборите през миналата година комисията работи на този адрес, но седмица преди деня на вота се премести в панаира. Сега вероятно ще остане и на 2 октомври. Навремето на „Авксентий Велешки” 20, когато сградата беше известна като Младежки дом, стотици членове на секционните комисии носеха чували с бюлетини.
Зала за 17-а РИК ще търси Областната управа. До изборния ден тя се настанява обикновено в сградата на областта на пл. „Никола Мушанов” 1.
Здравко Димитров посочи, че има варианти за зала „Олимпиада” на бул. „Никола Вапцаров” в район „Южен” и зала „Строител” в „Северен”. Едната е общинска, другата е частна. По негови думи, ръководството на ПУ „П. Хилендарски” е отказало да предостави спортната зала на бул. „България”.
Предстои областният управител Ангел Стоев да свика консултации с парламентарно представените партии за състава на двете РИК. Здравко Димитров или упълномощените от него служители ще организират консултации за секционните комисии.
На последните извънредни избори през ноември миналата година в Пловдив бяха разкрити 481 секции, а 301 978 пловдивчани имаха право на глас. За инвалиди бяха сформирани 4 секции, чиито членове носеха урни у дома при хората, които нямаха физическа възможност да се предвижват. Още пет секционни комисии обслужваха с урни вкъщи карантинираните, а 11 секции бяха разкрити в лечебните заведения.марица

Публикувана на
12 Август 2022 година