Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Мечка с две мечета влезе в гръцки търговски център

Късно снощи мечка с двете си мечета се разходила из търговски център в град Кастория, Северозападна Гърция, пише АНА-МПА.
Около половин час преди полунощ в четвъртък властите били поставени в състояние на тревога след сигнали от граждани, че мечка с две малки мечета е била забелязана край брега на езерото, на което е разположен градът, на едва 500 метра от регионалната администрация и насред новоизграден търговски център.
„Когато пристигнах на мястото, видях мечката с малките й край езерото срещу търговския център. Животните и особено майката бяха видимо стресирани от присъствието на млади хора и на народа, който се беше събрал“, разказва Никос Панайотопулос, член на групата за бързо реагиране.
Първото нещо, което направили служителите, било да отдалечат събраното множество на поне 100 метра от мечките и да отцепят района. След това с помощта на клаксони, звукови гранати и изстрели от специални пистолети те започнали да плашат животните, за да ги отдалечат от мястото. С помощта на полицията бил отворен коридор за изтеглянето им към изхода на града. Около 2 ч. след полунощ най-накрая мечката и мечетата напуснали населеното място, съобщи БТА.
В началото на месеца пък из гръцките групи във фейсбук се завъртя видеоклип с мечка, която обикаля необезпокоявано улиците на Кастория с три малки мечета. /телеграф

Публикувана на
13 Август 2022 година