Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Разрошен, занемарен, труден за разпознаване

Британският актьор Хю Лори (63) е най-известен с ролята си на легендарния доктор Хаус в едноименния сериал, за която получава по 250 хиляди паунда на епизод, и е най-добре платеният телевизионен актьор преди време.
Но изглежда натрупаното богатство не е похарчено за външния му вид, защото напоследък актьорът се е отпуснал до такава степен, че дори най-големите му фенове трудно биха го разпознали. Наскоро Лори бе уловен от папараци, докато разхожда кучето си в Лондон, за което не си направи труда да среше косата и брадата си и забрави да закопчае панталона си. На снимките се виждат и драскотини по ръцете и краката му, като не се знае от какво са причинени.
В интервюта Лори често изтъква, че не обръща много внимание на външния си вид. "Като цяло харесвам начина, по който изглеждат мъжете в Англия повече, от тези в Америка. Независимо от професията си, американците са безупречно спретнати и поддържани. Сушат косите си със сешоар и ми се струва, че се разхождат с гребен в джоба. Наскоро вечерях с Джордж Клуни и той беше толкова красив. Аз предпочитам лежерен подход, за да изглеждам добре. Смятам, че прекомерното издокарване е загуба на време, вместо това би било по-полезно да се науча да свиря на тромбон", казва актьорът.
Една от последните роли на британския актьор е в мини-сериала "Защо не попитаха Евънс?", базиран на едноименния роман на Агата Кристи, където е в образа на психолога Джеймс Никълсън и е режисьор.
Интересното е, че Хю Лори е социален антрополог по професия, завършил е университета в Кеймбридж. А 1977 г. е белязана от факта, че бъдещият актьорът успява да стане шампион на Великобритания по гребане и да отиде на Световното първенство за юноши като представител на Обединеното кралство.
Хю Лори израства в семейството на истински лекар и се чувства малко смутен, че работата в телевизията е по-добре платена от тази на баща му в болницата. Подобно на героя си в хитовата поредица, актьорът обича музиката и дори свири доста добре на много инструменти, като барабани, китара, пиано, хармоника и дори саксофон! За приноса си в развитието на драматичното изкуство, Хю Лори е удостоен с титлата Офицер на Ордена на Британската империя през 2007 г. /труд

Публикувана на
13 Август 2022 година