Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Властта си вдигна заплатите

Броени дни след като встъпи в длъжност, служебният кабинет се оказа с нови, по-високи заплати. Причината е, че се е вдигнала средната заплата в обществения сектор, от която зависят възнагражденията на държавните мъже и жени, пресмята "Нова телевизия".
Най - сериозно е увеличението на президента Румен Радея, който посочва, че е социален държавен глава по време на двата си мандата.
Изчисленията показват, че социалният президент Румен Радев месечно ще получава най-малко 10 290 лева, а не 9700, колкото е възнаграждението му до момента. Всичко това е без допълнителен клас прослужено време и други добавки.
Припомняме, че целият си трудов стаж президентът Румен Радев е бил осигуряван на базата на първа категория труд като боен пилот от ВВС. Към момента се прибавят и бонусите, защото той е бил командир и командващ по време на военната си служба. Припомняме, че и при четирите назначени от Румен Радев служебни правителства нямаше замразяване на доходите на президента, вицепрезидента и служебните министри.
Назначеното от президента служебно правителство и то тихомълком си вдигна възнагражденията.
По данни на НСИ, ако премиерът досега е взимал 7523 лева, възнаграждението му вече скача с около 450 лева - до 7974, уточнява "Нова телевизия".
Промяната при министрите - те вече ще се разписват срещу 6688, вместо досегашните около 6300 лева. И тук правим уточнението, че на по-високата база на основната им заплата се повишава и добавките за прослужено време и други бонуси от социалното осигуряване.
Минималната заплата и доходите на милиони българи обаче остават без индексация.

Публикувана на
14 Август 2022 година