Новина от категория България
Архив на публикациите

Спряна от КАТ полицайта отказва да даде кръвна проба

Полицайка е отказала да даде кръвна проба за алкохол в Бургаско, срещу нея е образувано дисциплинарно производство. Тя ще бъде временно отстранена от длъжност. Това съобщиха от ОДМВР-Стара Загора.
Около 5:10 часа в близост до разклона за бургаското село Равадиново служители на РУ - Созопол са спрели за проверка автомобил, управляван от жена. Тя е отказала да даде проба за алкохол с техническо средство, след което ѝ е издаден талон за кръвна проба, но не се е явила в определеното медицинско заведение. По случая е съставен Акт за установяване на административно нарушение. Установено е, че жената е младши полицейски инспектор във Второ РУ - Стара Загора.
Служителката на МВР е къмпингувала на "Златна рибка" и е подала сигнал на 112 за възникнал скандал между лагеруващи. При пристигане на униформени от РУ-Созопол, тя се е държала арогантно с колегите си и се намесила при изпълнение на служебните им задължения. Управителят на къмпинга я изгонил, след което тя се качила на колата във видимо нетрезво състояние. Малко по-късно е спряна за проверка.
"Припомняме, че един от приоритетите на МВР, който министър Иван Демерджиев отбеляза още при встъпването си в длъжност бе, че ръководството на министерството ще бъде взискателно спрямо работата на служителите и безкомпромисно по отношение на всяко допуснато от тях закононарушение", пишат в прессъобщението от МВР.
"Ръководството на МВР няма да толерира подобни случаи и моментално ще взима мерки", заяви по повода министър Демерджиев.труд

Публикувана на
14 Август 2022 година