Новина от категория България
Архив на публикациите

19-годишен тръгна с колело по света

19-годишен велосипедист, предприел пътешествие от Англия до Турция с интересно на вид колело премина пред Ивайловград, съобщават от Туристическия информационен център в града.
Алекс Сидни е роден в Италия, но е отраснал в Англия.
Преди повече от 100 дни младият мъж тръгва от страната, в която живее с т.нар. Tallbike. То представлява високо колело, върху което са разположени раници, карти, както и камера, пише haskovo.live.
“Планирането на маршрута за това пътуване отне повече от 3 месеца, така че очаквам следващия етап да бъде по-дълъг. До момента съм изминал разстояние от 3936 мили (6.334км), споделя на страницата си във Фейсбук Алекс.
Той описва и впечатленията си от всяка една страна, през която е преминал. Младият мъж е очарован от красотата на Родопите, когато преминава през района.
“Това са едни от най-трудните дни и изкачвания, които съм преживявал през живота си. Не заради височината, която е подобна на Швейцария, а заради терена и пейзажа.
Най-лошото бяха пътищата. В продължение на 3 дни се качвах по хълмове и планини насред нищото, минавайки през едва обитавани села, в които рядко имаше магазини”, разказва още Алекс.
След като достигне Турция младият колоездач планира да направи дълга обиколка на страната.блиц

Публикувана на
15 Август 2022 година