Новина от категория България
Архив на публикациите

Спасиха почти удавено 4-годишно дете

Специалистите от отделението по реанимация в УМБАЛ-Бургас.спасиха 4-годишно дете, почти удавено в басейн в един от курортните комплекси.
Извадено е от водата без дишане и със спряло сърце. По време на реанимацията на място сърцето тръгва и спира няколко пъти, а в болницата е прието в кома. Това съобщи Юлия Андреева от пресцентъра на болницата.
"В отделението по реанимация правят всичко възможно, за да стабилизират детето и да го върнат към живота, макар че първоначалните прогнози никак не са добри. Момиченцето вече е извън опасност и е изписано от отделението", обясни Андреева.
Лекарите призовават родителите да не оставят децата без надзор, независимо дали се намират в море или басейн. Специалистите от отделението по "Реанимация" споделят, че най-честите категории хора, приети след такива инциденти, са деца, тийнейджъри и възрастни над 60 години.
Сред възрастните преобладават чужденците и туристите от други градове, които не се съобразяват с опасностите на морето и надценяват силите си. След воден инцидент наблюдението от реаниматор е задължително, защото има риск от късни усложнения, оток и инфекции на белите дробове.телеграф

Публикувана на
15 Август 2022 година