Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Княгиня Калина води гости в Пловдив

Ако си американец и идваш за първи път в България, задължително трябва да разгледаш археологическите забележителности на Пловдив. Иначе напразно си прелетял океана. В това е убедена и княгиня Калина, която през уикенда се справи като гид на семейни приятели от САЩ.
Дъщерята на Симеон Сакскобургготски дойде под тепетата заедно със своя съпруг Китин Муньос и вече поотрасналия им син Симеон Хасан, който на 14 март навърши 15 години. Момчето говори български, испански, английски, френски и арабски език и много се интересува от история.
Въпреки жегата в съботния ден, Калина показа на американските гости Епископската базилика, Античния театър, Римския стадион. Забележителностите в Стария град също влязоха в обиколката. Там доскоро се подвизаваше котаракът Симеон Хасан, кръстен на царския внук.
За ВИП визитата се похвали във Фейсбук кметът на Пловдив Здравко Димитров.
"Щастлив съм, че гостите ни успяха да се докоснат до най-стария жив град и им пожелавам да дойдат отново", коментира Зико. По думите му, царското семейство останало впечатлено от красотата на Пловдив и поздравило градоначалника за положените усилия за развитието на града.
Макар да е родена и израснала в Мадрид, Калина се интересува много от българските традиции. Известна е с увлечението си по националните шевици, пафти, занаяти и костюми. Често може да бъде видяна да носи на различни светски събития българските носии на своята баба царица Йоанна, съчетани с модерни акценти и детайли..

Публикувана на
15 Август 2022 година