Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Тотев няма да бъде депутат, не иска да е кмет

Няма да се кандидатирам нито за депутат, нито за кмет. Това обяви лидерът на пловдивската организация на ГЕРБ Иван Тотев, потвърждавайки новината от миналата седмица. Той обясни, че местната структура ще е готова с номинациите за кандидатдепутатската листа до 17 август, след което те ще бъдат изпратени до Изпълнителната комисия в София.
„Няма да провеждаме събрания, но във всички районни структури се правят номинации онлайн или присъствено в офиса. Пловдивската листа ще бъде пълна, а сред 22-мата кандидати ще има много младежи”, каза още бившият кмет, който е и член на ИК на ГЕРБ.
Тотев обясни, че още преди три месеца е представил на партийния лидер Бойко Борисов стратегията на ГЕРБ за местните избори догодина. И изрично предупредил, че иска да остане в Пловдив и да работи изцяло за подготовката на вота. На въпрос дали самият той се цели в кметския пост, отговори: „Категорично не! Но местните избори са най-важните. Имаме политически план и го изпълняваме”.
Бойко Борисов, който по традиция събира най-много номинации, със сигурност ще води в Пловдив и за вота на 2 октомври.
”Номинацията за второ място в листата ще бъде на човек от пловдивската организация. Най-вероятно Радомир Чолаков, юрист и досегашен депутат, ще заеме трето място, а скулпторът Вежди Рашидов - четвърто”, уточни Тотев, без да назове кой от местните му съпартийци ще е на втора избираема позиция. Сред актива на ГЕРБ за подгласник на Борисов се спряга бившият народен представител доц. Стефан Шилев, който преди години беше назначен от Тотев за шеф на Дирекция "Екология", а след това оглави РИОСВ-Пловдив.
„Сред младежите, номинирани за листата, са Йосиф Танев, който работи като инженер в частен бизнес, Ангел Хаджийски, юристът Мирослав Тенев. В листата ще бъдат включени и общински съветници, сред които най-вероятно и Йордан Илиев, председател на групата в ОбС и на районната структура на ГЕРБ в „Северен”, каза още Иван Тотев.
Този път в листата няма да участват районни кметове, защото до края на сегашния мандат остава само една година.
ГЕРБ разчита в следващото Народно събрание категорично да има най-малко трима депутати от Пловдив.. Окончателното решение как да бъде подредена челната четворка ще бъде взето лично от Бойко Борисов.марица

Публикувана на
16 Август 2022 година