Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Петко Ангелов взима линия „10“

Община Пловдив и фирмите превозвачи по два от договорите за обществен превоз подписаха анексите за вдигането на пределните разходи. От следващия месец те ще могат да заявяват с 8% повече разходи, с което ще усвояват повече държавни субсидии и компенсации. Това се случва два месеца, след като решението бе гласувано в общинския съвет.
Анексите са сключени към двата договора от 2021 и 2018 година, с което трябва да се признават максимални разходи от 2,42 лева на километър. Шефът на ОКТ Георги Стоилов каза, че тази седмица трябва да бъде подписано допълнителното споразумение от 2016 година, с което се вдигат пределните разходи с 25% и така разликата с другите два договора ще бъде от 1 стотника. В момента се получавало така, че немалка част средствата се връщали в държавния бюджет, защото не могат да се усвоят, заради това се прави и промяната.
Друго съществено изменение е, че вече превозвачите по двата договора ще могат да си прехвърлят линии със съгласие между участниците от консорциума. До дни се очаква и превозвачите да дадат своето финално предложение за прехвърлянето на линии. Засега единствената промяна, която е заявена е за линия 10, която се обслужва от „Хеброс бус”. Тя ще отиде при някоя от фирмите на Петко Ангелов.
От ОКТ са изразили притеснението си и от други линии, обслужвани от Дошков - 6,7, ,29 и 99, които имат голям процент на неизпълнение през последните месеци.трафик

Публикувана на
16 Август 2022 година