Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Родители доведоха щерка си до психясване, карайки я да се омъжва

Жителка на Китай разви психично разстройство поради натякване от родителите й бързо да си намери мъж и да се омъжи.
27-годишната жена от град Джинан, провинция Шандонг, отишла в болницата с оплакване от проблеми с дишането и изтръпване на крайниците.
Лекарите прегледали пациента и стигнали до заключението, че наблюдаваните симптоми са причинени от тревожно разстройство. По-специално, жената страдала от респираторна алкалоза, при която поради учестено дишане нивото на въглероден диоксид в кръвта намалява.
Лекуващият лекар на китайката Чен Лианг установил, че тя е започнала да се задушава след голям скандал в семейството. „Според нея родителите й много пъти са настоявали да се омъжи. В крайна сметка търпението й свършило и имало голяма кавга “, каза лекарят и добави, че това е последната капка, която я е довела до тревожно разстройство.
Д-р Лианг уточни, че в този случай нивото на въглероден диоксид в кръвта може да се възстанови с помощта на специална маска, която регулира дишането, а повишената тревожност ще изчезне веднага щом жената се успокои. Въпреки това лекарят напомни, че, ако се появят подобни симптоми и при вас, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ.блиц

Публикувана на
16 Август 2022 година