Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

След потоп… качулка

„Нашата задача е да констатираме всички пропуски в човешката дейност, които са способствали за бедствието.“ Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, който инспектира района на наводненията в карловско, за да види има ли човешка намеса и нерегламентирана сеч.
По думите му трябва да се отстрани възможността подобни пропуски да се допускат в бъдеще. След като пропуските се установят, ще се предпазят населените места от подобни трагедии. Опитни следователи от Национална следствена служба също са на място. Вътрешният министър търси отговор трябвало ли е дървесните групи да са в гората или е трябвало да бъдат извозени.
За него има сериозни подозрения за нарушения. Ако действително такива се установят от следствените органи, той обещава санкции. До 10 дни очаква резултати от проверките. Първите впечатления от вчерашнатаа проверка показва, че извозването на дървесината не е по нормативната уредба.
12 екипа на село в региона ще пазят от мародери. Те ще охраняват денонощно. Ще останат в селата до завръщането на стопаните.
Министърът изрази убеденост, че държавата ще се справи много по-добре в сравнение с предходни бедствия. Категориен е още, че държавата ще търси отговорност от виновните за бедствието. /телеграф

Публикувана на
10 Септември 2022 година