Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Как турчин омая рускиня, дошла в Анталия

Рускиня от Сургут се омъжи за турчин и разказа за любовта на съпруга й към руските празници и водката.
Арина от Сургут се срещна с любимия си преди осем години. След неуспешен брак момичето реши да "рестартира" лятото и заедно с роднините си отиде на почивка в Анталия. Първата седмица туристите посетиха различни екскурзии и пазаруваха. Една от вечерите почиващите решиха да прекарат в хотела и отидоха на бар.
Там рускинята се запозна с местен охранител. „През останалата част от ваканцията той не ме остави на мира, следеше ме с поглед и се опитваше да започне разговор“, подчертава туристката.
„Вярно, познанията му по руски едва ли бяха достатъчни, за да ми направи комплимент за красивите очи“, добави тя.
Преди момичето да се прибере в родината си, турчинът й поиска контакти, за да комуникират по скайп. След известно време започна да учи руски и да го практикува активно.
Според рускинята имало толкова много обаждания и кореспонденция, така че, когато през август нейна приятелка предложила да отидат отново с група в Турция, тя вече знаела в кой хотел да отиде. Момичето разказа, че на турското летище е била посрещната с кола и с цветя.
„Всички – аз, една приятелка, нейната дъщеря и нашите майки – получихме голям букет свежи рози“, сподели Арина. „Това разтопи сърцето ми напълно", добави тя.
По време на това пътуване двойката започна да се среща и в края на есента любовникът на Арина отлетя за Сургут, за да се запознае с бъдещия си тъст, и вече на Нова година в Анталия направи предложение за брак на рускинята. Двойката направи сватбата шест месеца по-късно в Турция. Рускинята получи местно гражданство, но все още не е научила турски, затова общува със съпруга си на руски.
Според Арина през годините съпругът й е станал повече руснак, отколкото турчин. Изключително уважава православието и руските традиции. Най-много обича да празнува Нова година. Освен това рускинята добави, че съпругът й турчин обожава руската кухня и обожава водката. Като "истински сибиряк" той се лекува с нея за настинка.блиц

Публикувана на
14 Септември 2022 година