Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Победителка в тв риалито „Ясновидци“ разкри защо карловските села се наводниха

Марияна Николаева е победител във втория сезон на БГ риалитито „Ясновидци“.Родена през 1975 г., живее във Варна, омъжена, с две деца.Миналия март прогнозира, че войната в Украйна няма да свърши бързо, а ще се проточи 3-4 години.

- В Подбалкана все още хората се борят с щетите от наводненията. Паралелно с това върви дискусия, природна закономерност или човешка намеса е довела до потопа? Какво е вашето мнение?
- Дървената мафия е голям бич, но в случая конкретно потопът в Карловско се дължи на изменението на климата. Защото и друг път е имало проливни дъждове, но не се е стигало чак до това положение. От известно време тече процес на промяна на всички нива, като започнем от тектоничните плочи, минем през климатичните пояси, които се изместват, и стигнем до преместването на подземните реки. Тази вода е излязла сякаш от нищото. Ако ви прави впечатление около нас сеизмичната активност също се вдига. Сезоните също се изместват. Ето зимата ще дойде по-късно, дотогава ще имаме умерени температури. Около Нова година и след това ще паднат температурите доста. Ще имаме снеговалежи, но няма да се задържа покривката.
- Пророци тръбят, че територията ни е защитена от сериозни природни катаклизми, говори се за подземни пирамиди у нас. Има ли нещо вярно в тези метафизични теории, легенди?
- Хич не са легенди. Живеем на много стара земя, където е възникнала човешката цивилизация, и тази територия се пази Свише. Отделно има подземни съоръжения на по-висши цивилизации, живели тук преди хиляди години. Те все още действат и невидимо ни пазят.
- Каква зима ни се пише?
- Трудно може да се прогнозира бъдещето на 100 %, но от онова, което аз виждам, ще имаме малко по-тежка зима като условия, говоря за виелици и поледици, но не масово. Снегът ще го има, но няма да се задържа. За разлика от миналата година да речем сега ще бъде с малко повече студ и сняг. От информацията свише, която ми се дава, ще се стигне до някакъв дефицит на лекарства и медицински консумативи, спирт. Цените на лекарствата също ще скочат. Доставките на горива в един момент ще станат проблемни в България.
- Бихте ли дала прогноза за цената на бензина, дизела, газа, ток, дърва, въглища?
- Ще варират цените доста, но в един период от около 4 месеца горивата ще литнат пак нагоре. Ако трябва да отговоря по-конкретно за цената, то тя ще отиде 2 – 2,3 пъти нагоре. Макар и за кратко бензинът има реална опасност да удари 7-8 лева, къде заради спекула, къде поради обективни фактори. Генерално проблемът ще дойде от спиране на енергоресурсите от руска страна насред зимата. За щастие това ще е временно, ситуацията ще се нормализира до към март месец.
- Режим на тока ще има ли?
- Чак режим не, ще има някакви сривове в системата, пак за кратко. Цената на тока ще се задържи, може да има леко повишение, но не драстично. А ако говорим за отоплението, то дървата ще стигнат до 180 лева за кубик.
- А цените на основните храни, хляб, млечни продукти ще вървят ли нагоре и въобще ще се увеличили още социалното неравенство у нас?
- Продоволствена криза няма да се допусне. Повечето търговци ще се стремят да задържат цените, чакайки бурята образно казано да отмине. Така или иначе ножицата между бедни и богати ще се отвори още повече в България, между тия, които си броят стотинките за хляба, и онези, които се чудят на кой остров да отидат на топло. Цената на хляба ще стане над 2 лева. Защото търговците на зърно ще започнат да го изнасят заради по-високите цени по западните борси. Така ще ни се наложи ние да внасяме, а вносното не е качествено, в това число и украинското. Олиото ще се задържи на тази цена от 6-5 лева.
- А ще се опазим ли от нови вълни на коронавируса?
- Нова вълна ще имаме през ноември-декември. Не очаквам да се стигне до спиране на училищата и онлайн обучение. Не виждам и по-строги мерки за хората.
- Според социолозите между 6 и 8 партии ще влязат в следващия парламент. Някакви големи изненади задават ли се, ще се съставили ли някаква по-трайна коалиция от предходната, изкарала 6 месеца?
- Не бих желала да се фокусираме чак толкова върху тези избори. Защото те поне на мен не ми излизат като някакъв решаващ фактор за бъдещето на България. След тях или малко след това по-старите партии ще тръгнат към някакво обединение с цел да има кворум и някакво управление. Иначе реално сега през есента много малко хора ще гласуват. 7 партии са с шанс да влязат. Към момента две от тях, считани за някакъв нов фактор, са на много сериозен кантар въпреки прогнозите на някои социолози.
- Сега се чуват гласове и в двете посоки – държавата е много зле в икономическо отношение, както и че сме били във възход. Според вас каква е реално ситуацията?
- Според мен въпреки кризата с горивата, с войната, икономиката ни върви сравнително добре, в добра кондиция сме. Реално ни спасяват и постъпленията от емиграцията в чужбина. Може да се каже, че въпреки всички проблеми 2023 година ще бъде хубава за България. Банките ще отприщят кредитирането, ще станат малко по-леки условията пред малкия и средния бизнес за достъп до средства. През 2023, 2025 и 2027 г. у нас ще навлязат много нови технологии в транспорта и медицината.
- Хората с пророчески дар можете да дадете и точна картина на проблемите на българина. За какво най-често се допитват хората до вас?
- 99% питат за здраве, а всеки втори – за работа. Искат да узнаят перспективите за някакъв здравословен проблем ще се реши ли, ще останат ли на работа, ще намерят ли такава. Има и доста хора, които не могат да разделят имот – пък се карат, бият се, големи драми особено след кончината на някой възрастен роднина. Хотелиери ме питат да задържат ли персонала си, ще имат ли туристи.
В последно време наблюдавам още, че доста хора започват да се интересуват от карма, прераждания, от мисията си на земята. Бих казала, че има някакво духовно пробуждане у българина. Дамите се интересуват на коя дата да родят (родилките с цезарово сечение), каква поличба носи това за бъдещето на бебето.
Прави ми впечатление още, че тази икономическа криза сплотява хората. Дори в службата колеги стават по-състрадателни един към друг, започват да си помагат взаимно. Сега хората започват да оценяват онова, макар и малкото, което са имали. Например ходили са на почивка някъде, на разходка, а сега не са могли да си я позволят.гелеграф, със съкращение

Публикувана на
19 Септември 2022 година