Новина от категория Светът
Архив на публикациите

105-годишна разкри с коя напитка станала столетница

Жителка на Канада е отпразнувала поредния си рожден ден и е споделила любимата си алкохолна напитка, която е спомогнала за нейното дълголетие, съобщава CBC.
Флорентина Джонстън, която живее в Сейнт Джон, Ню Брънзуик, е родена на 16 септември 1917 г. на остров Кейп Бретон. На 17-годишна възраст тя се обучава за стенограф и започва работа в музея на Ню Брънзуик.
По-късно канадката работи в петролна компания, омъжва се и става майка на три деца. Сега тя има пет внука и десет правнука.
Канадката е споделила с репортери тайната на дълголетието си. "Изпийте чаша ром през нощта, в четири часа. Това е по-добре от всички хапчета в света", заявява 105-годишната дълголетница.
Въпреки напредналата си възраст Джонстън е много активна, обича да общува със семейството и приятелите си и непременно чете някакъв детективски роман.
"Веднъж един мъж ме попита какво търся - може би любовна история? А аз казах: "В никакъв случай! Трябва ми убийство! Нещо по-страшно!" засмива се канадката.
Жената е пътувала много: ходила е няколко пъти в Европа и от 20 години прекарва всяко лято на Бахамите, затова приятели от цял свят са се обадили с пожелания за рождения ден.
"Бъдете любезни с хората, не си мислете, че сте по-добри от другите", съветва Джонстън младите хора.блиц

Публикувана на
21 Септември 2022 година