Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Започва ремонт на най-разнебитените улици

Ремонт на шест улици в центъра, сред които е и най-разбитият участък на "Неофит Бозвели", започва днес със символична първа копка, която ще направят зам.-кметът по строителство в община Пловдив Пламен Райчев и ръководителят на проекта инж. Любомир Михайлов.
Проектът „Реконструкция и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление" се изпълнява с безвъзмездното финансиране по оперативна програма "Региони в растеж".
Обновени ще бъдат част от ул. „Неофит Бозвели“ (северно от ул. „Марагидик“/, ул. „Райно Попович“, ул. „Александър Пушкин“ (от пл. „Александър Малинов” до ул. „Картово” и от ул. „Драгоя Божилов” до ул. „Неофит Бозвели”), ул. „Драгоя Божилов”, ул. „Страхил“, ул. „Ивац“.
Улиците попадат в карето между бул. "Кн. Мария Луиза" и "Марица -юг", където преди време бяха ремонтирани улици и междублокови пространства по същата програма. Ул. "Неофит Бозвели" беше обновена само от единия край, а другият остана с разбит калдъръм, който се превръща в гьолове, когато вали.
В едно от междублоковите пространства се наложи да бъде преработен проект, тъй като живущите в тази зона поискаха да има повече паркоместа. Те бяха увеличени след протест и петиция на гражданите.марица

Публикувана на
21 Септември 2022 година