Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Звездата на турските сериали в италианска сапунка

Асът на турските сериали Джан Яман е на път да стане звезда и на италианските сапунки. Той е главният герой в шестсерийния филм “Viola come il mare” - заглавие, което е на практика игра на думи, тъй като може да се преведе и като “Виолетово като морето”, и с включването в него на името на главната героиня Виола - “Виола е като морето”. Излъчването на сапунката стартира на 30-ти септември по флагмана на телевизиите на фамилията Берлускони - “Канале Чинкуе”.
Според информациите в медиите на “Ботуша”, в тв сериала Джан Яман се превъплъщава в полицейския инспектор Франческо Демир, който разследва загадъчни убийства в Палермо. Къде случайно, къде нарочно, лека-полека негова дясна ръка се оказва журналистката Виола, която след университета в Рим се връща в столицата на Сицилия, за да описва светски събития и купони, но бързо, бързо перото є започва да нищи черната хроника в големия град. Хубавата репортерка, чиято роля се изпълнява от чаровната италианска актриса Франческа Килеми, притежава дарбата да открива и вижда чувствата и мислите на другите в цветове и чрез цветове. Тоест героинята на Франческа е синестет и това ѝ качество помага да бъде приета от инспектора Демир първо като партньор в разследванията му, а след това и като сърдечна тръпка. Независимо от това, че и двамата са твърдоглави, не отстъпват от позициите си, като тя винаги се доверява на всички, той - на никого, тя търси диалога, той предпочита да размаха юмрук, тя залага на емоциите си, той на действията.
“Разбира се, в сериала има престъпления, но има също така много смях, романтика, завихря се истинска любовна история, като всичко това ми дава възможност да разкрия повече нюанси от характера на моя герой”, заяви преди дни Джан Яман на червеното килимче за гостите на кинофестивала във Венеция.
Там той бе поканен заедно с Франческа Килеми и двамата засенчиха със свежата си неподправена хубост дошлите на фиестата куп холивудски, френски и т. н. кино и тв звезди. Феновете им обаче поне засега бяха разочаровани от отговора на въпроса дали тяхната професионална връзка не е и сърдечна? “Не!” - отсякоха в хор и с усмивка двамата, защото Франческа си имала постоянен партньор, който дори бил баща на малката є дъщеря. Да, ама мнозина почитатели не им повярваха, като зевзеци репортери и папараци се заклеха съвсем скоро да докажат продължeнието в живота на родилата се на снимачната площадка тръпка между двамата.
Джан Яман, който говори почти безупречен италиански, тъй като е завършил италианския колеж в Истанбул, дойде преди година на Апенините, за да изпълни главната роля в римейка на прочутия пиратски сериал “Сандокан”. Да, ама скъпият проект остана само на сценарий и изглежда “Viola come il mare” е успешен опит за задържането на симпатичното турче на Апенините. Където то се прослави най-напред със свалката на мокрия сън на италианците, сексапилната тв водеща Дилета Леота, за която май даже щеше да се жени. За зло или за добро, за тяхната история вече не си спомня почти никой на Полуострова.труд

Публикувана на
22 Септември 2022 година