Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

„Само изрод може да направи подобно нещо!“

Кошмарна гледка на умъртвените им любимци порази живеещите в бл. 209 на благоевградския кв. „Орлова чука”. Кучетата, за които съседите от всички входове на блока се грижат от години, лежаха безжизнени, отровени с парчета месо, пише струма.бг.
„Само изрод може да направи подобно нещо!“, не вярваше на очите си при ужасяващата гледка Валери Стоянов.
На два метра от колибата й до първия вход лежеше Рижка, най-дългогодишната обитателка на района. Преди около половин година за нея комшиите събрали пари, за да оперират спешно открит при преглед тумор и да оцелее.
„Дори не е могла да се защити от убиеца, защото е вързана на синджира, с който я разхождаме сутрин и вечер“, показва трупа с пълни със сълзи очи Веселина Димитрова.
„Едва оцеля след операцията. И за къщичката й събрахме пари да я купим“, обясни Валери и допълни, че Илияна, млада жена от съседния вход, е сред най-загрижените за бездомните животни, припознали района около блока им за своя територия.
Пред другия вход, свит на кравай, бе издъхнал Роко, който също неотдавна оперирали с общи средства комшиите, а на метри от него бездиханна лежеше и най-малката – Клара.
„Тя е само на няколко месеца. Тъкмо й бяхме намерили осиновители. Завъртя се тук преди 2-3 месеца“, не може да се примири с човешката жестокост и доц. д-р Пенка Кастрева, която, докато обясняваше, се втурна да гони преминаващо коте, за да не яде от въргалящите се по земята парчета отровено месо.лупа

Публикувана на
22 Септември 2022 година