Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Махат кръговото до Водна палата

Най-коментираният проект в Пловдив – пробивът под Водната плата ще започне на 29 септември. Днес зам.-кметът по строителството е подписал разрешението за строеж на обекта и така дейностите могат да започнат. Макар срокът за обжалване да е 10 дни, то от Община Пловдив може да го стартират 3 дни след изкарването на разрешението, ако няма възражения.
Една от първите дейности по обекта ще е премахването на кръговото кръстовище. Това означава, че направлението изток-запад по бул. „Марица – Юг” няма да е възможно, както и левите завои по нито едно от направленията.
Все още не е одобрена временната организация за движението, като се очаква почти през цялото изграждането на кръстовището на две нива едното платно на моста на Панаира да позволява двупосочно движение.
Днес е било подписано разрешението и за друг мащабен проект за 100 млн. лева, който се движи от ВиК – Пловдив – за Южния обходен колектор. Той се очаква да създаде не по-малко проблеми с трафика в Пловдив. Първоначално от фирмата ще работи от Коматевско шосе към ул. „Модър”, за да може да се освободи фронт на работа по пробива с „Царевец”.
След това обаче фирмите ще се прехвърлят към „Царевец” и „Александър Стамболийски”, които ще бъдат изцяло затворени за движение.

Публикувана на
23 Септември 2022 година