Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Българинът, който може да конкурира енциклопедията, се ядоса на „Стани богат“

Легендата на българския ефир и "Минута е много" Димо Падалски даде глас на недоволството си срещу участник в "Стани богат". Човекът , който може да се конкурира с енциклопедията, който има отговор на всеки въпрос по света, разказа за гаф в предаването, чийто водещ е актьорът Михаил Билалов.
"Пускам да гледам на запис "Стани богат" и първият участник е Румен Иванов. Не го познавам, но ми подсказват, че съм му бил учител. Представи се с това, че е спечелил бас с Димо Падалски. Водещият го пита какъв е бил басът. Румен каза, че басът бил за това къде е замъкът на Хамлет. Със сигурност такъв бас не съм хващал, защото много добре знам къде се намира замъкът на Хамлет! Такъв бас никога не съм хващал с никого", сподели Падалски, който е изключително изненадан от създалата се ситуация.
Всъщност замъкът се намира в североизточния край на датския остров Шеланд, в най-тясното място на протока Йоресун, разделящ Дания от Швеция.
Падалски признава, че недоумява как човек може да си измисли такава история. На предположение, че участникът в "Стани богат" може просто да си гради имидж, той отговаря категорично: "Е да, но не мисли ли, че лесно може да бъде хванат".
Преди четири години легендата на "Минута е много" успя да хване неправилно зададен въпрос в "Стани богат".
"Неточен бе въпросът кой е единственият континент, който е в четирите полукълба. Възможните отговори бяха Европа, Африка, Северна и Южна Америка. Отговорът бе Африка, а истината е, че и Азия е в 4-те полукълба - Северно, Южно, Източно и Западно", коментира тогава Падалски за "България Днес". /факти

Публикувана на
24 Септември 2022 година