Новина от категория България
Архив на публикациите

Издирват Лоренцо за трафик на бежанци, Софка и Гринго не казват къде е

МВР издирва сина на Софи Маринова Лоренцо, за да го разпита във връзка с разбита каналджийска схема за трафик на мигранти край Бургас.Следа от 20-годишно момче, което се пробва като фолк певец и актьор, обаче няма.
21-годишния арестант Иван С., който бе задържан в петък да прекарва група бежанци край Русокастро, твърдял, че синът на Софка го взел от строителен обект в София, качил го на БМВ-то и закарал до Дебелт. На входа на селото, колата е спряна от патрулен автомобил и имената на двамата са записани в списъка на проверявани лица.
Иван С. казва, че Лоренцо го оставил в Дебелт, дал му ключовете за джип „Сузуки Витара“, който бил с пълен резервоар и GPS точка, от която да вземе бежанците, както и указания за обратното връщане до София. Качил ги, но не е бил предупреден, че вече има нов пункт за проверка край Русокастро. Общияг работник по строителните обекти в София обявил пред разследващите, че ще разкаже всичко, защото бил ядосан, че е пратен неподготвен и подведен.
МВР са предприели мерки незабавно да разпитат Лоренцо, но той не бил открит на постоянния си адрес. Софи Маринова и мъжа й Гринго не давали обяснения къде е. Телефонът му също не отговарял.
Междувременно е изискана разпечатка, за да се установи дали и колко пъти Лоренцо е говорил с Иван С. Извършват се и друг тип процесуални действия, които засега разследващите искат да запазят в тайна. Целта е да се изясни дали твърденията са арестанта Иван са верни, или той иска да натопи сина на Софи Маринова.
Иван С. е наел един от добрите бургаски адвокати – упълномощен, а не служебен, който ще го представлява в понеделник на мярката за неотклонение. Кой е платил хонорара му – остава загадка.лупа

Публикувана на
24 Септември 2022 година