Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Орда от 100 000 мигранти се е събрала край Одрин

"Керванът на свободата“, конвой от десетки хиляди нелегални мигранти от Африка и Близкия Изток вече са се събрали в Одрин и се подготвят за щурм на гръцката граница.
За това съобщава сирийският телевизионен канал Orient, предлагайки видео на множеството, заснето от дрон, информира агенция Фокус.
Според твърдението на European Insider в Туитър, мигрантите сега ще се организират и ще опитат преминаване на гръцката граница на Марица, където вече е имало един инцидент на 22 септември. Тогава около 1500 мъже са се опитали да преминат границата, но са били отблъснали от граничните сили на Гърция, както съобщи Министерството на гражданската защита на южната ни съседка.
Не е изключено, ако отново срещнат твърд отпор на гръцката граница ордите мигранти да се насочат към българската, която няма да им създаде толкова проблеми за преодоляването й.
Съгласно съобщенията, първият голям опит за щурм ще бъде в събота. След това те планират да се движат на север през Балканите и да достигнат до крайната си цел: страните от Западна Европа и по-специално – Германия.
Организаторите заявяват, че това е само началото: общо тази есен могат да бъдат формирани до десет такива "конвоя“.лупа

Публикувана на
24 Септември 2022 година