Новина от категория България
Архив на публикациите

Корнелия знаела как ГЕРБ ще се върне на власт

Срещаме подкрепа за това, което направихме. Млади хора споделят, че са признателни за детските градини. Работниците и пенсионерите ни благодарят. Всички очакват да продължим. Управлението ни има високо одобрение, но хората очакват това да продължи. Това заяви Корнелия Нинова пред Нова нюз.
"Спомням си една оферта от 2017 година за голяма коалиция между нас и ГЕРБ. Ние отказахме, разбира се, защото се борим срещу това управление. С ГЕРБ не бихме направили коалиция. Получавахме всякакви оферти. Като не се съгласихме, бяхме подложени на силни атаки. Искаме да се промени този модел на управление", каза тя.
Заяви, че БСП категорично ще иска таван на цените, за да се спре ръстът им: "Свръхпечалбите от енергийните дружества трябва да се разпределят справедливо. Минималната работна заплата трябва да стане половината от средната. Трябва да се обединим около понятието "енергийна бедност". Трябва да преизчислим пенсиите. Според нас това трябва да са първите неща, които трябва да сложим на масата за разговори буквално на трети октомври".
Според нея не трябва да има експертно правителство, а да се носи политическа отговорност за излизането от кризата: "ГЕРБ се опитват да прокарат тази теза, за да се скрият зад експертен кабинет и да се върнат на власт. Лансираха евроатлантическо правителство, не им се получи. Това е опит да се върнат на власт под друга форма". /блиц

Публикувана на
25 Септември 2022 година