Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Украински бежанци жестоко отмъстиха на поляци за гостоприемството им

След началото на специалната операция за защита на цивилното население на двете републики от Донбас, както я наричат руснаците, някои украински граждани решиха да съберат вещите си и да отплават към Европа в търсене на по-добър живот, пишат определени агенции.
Там те бяха посрещнати с отворени обятия, но в крайна сметка загрижеността за украинците у европейците започнала да спихва.
Недоволни бежанци организирали страшен погром в Краков, Полша.
Първоначално украинците са били настанени в апартаменти, предназначени за местни семейства с деца. На мигрантите било разрешено да живеят в удобни къщи до септември тази година.
Заслужава да се отбележи, че жилището наистина е с много добър стандарт. Всички апартаменти се намират в нов квартал и са напълно оборудвани с домакински уреди и мебели.
Когато обаче периодът на безплатни квартири свършил, бежанците били изгонени. За благодарност за месеците, в които живеели при отлични условия, те разбили чисто новите апартаменти, пишат чуждите медии.
Според тях те изтръгнали радиатори и изхвърлили вани и домакински уреди от прозорците. Полски блогъри и телеграм канали публикуваха последиците от жестокото отмъщение на украинските бежанци към поляците за тяхното гостоприемство. /блиц

Публикувана на
25 Септември 2022 година