Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Мошеник изнуди пенсионерка с болен мъж

Измамник от Сопот загази, след като успя да изнуди пенсионерка с болен мъж за повече от 5000 лв. Мъжът нямал постоянна работа, занимавал се с ремонтни дейности, като търсел обекти, където да работи и да изкарва пари, за да се издържа. Дължал пари на много хора и за да пребивава, вършел и престъпления, от които да се облагодетелства лично.
Пострадалата пенсионерка живеела в Сопот. Покривът на къщата й бил протекъл. Тъй като към онзи момент съпругът й бил болен, тя се заела сама да търси майстор, който да го поправи. Измамникът надушил това и въпреки, че към момента бил поел друг обект, сам намерил бабата и веднага я увъртял в мрежите си. Представил се за майстор, разговаряли и поел ангажимент да извърши ремонт на покрива. След като успял да я убеди, че трябва да започне веднага, първоначално сопотчанката му дала сумата от около 1000 лв.
Майсторът разбрал, че бабата има спестени и други пари и преценявайки, че е възрастна жена и че съпругът й към онзи момент бил болен на легло, се върнал само няколко минути по-късно и успял да я заблуди, че му трябват повече пари да закупи всички материали. Поискал цялата сума, която жената имала спестена в нея – остатъка до 5200 лв., уговорили се да започне ремонта и се разделили.
Минали дни и седмици, но нямало и следа от майстора. Бабата усетила, че нещо не е наред и споделила с дъщеря си за случката. Тя от своя страна започнала да търси измамника, за да вземе обратно парите. Разбрала, че майсторът бил комарджия и че дължи пари на много хора, които заблудил, че ще им извърши ремонт. Така последвал сигнал в полицията и арест за измамника. Делото срещу него стартира в Районния съд в сряда. /марица

Публикувана на
25 Септември 2022 година