Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Американец изял 32 000 хамбургера за 50 години

Дон Горске от Уисконсин, САЩ, е изял около 32 000 хамбургера Big Mac за 50 години.
Мъжът се вманиачил по този вид бургер, когато за първи път го опитал в Макдоналдс през 1972 г. Горске каза, че толкова много се е насладил на трите Big Mac, които е изял за обяд, че е поръчал още няколко в същия ден. Наричайки го „най-добрият сандвич в света“, той каза, че веднага е разбрал, че ще го яде до края на живота си.
Американецът запазва всички касови бележки и кутии от любимите си бургери, за да ги регистрира точно. Сега той яде един или два от любимите си сандвичи на ден. На рождения си ден той украсява със свещи Биг Мак вместо торта, а на други празници яде само бургери вместо обичайната храна.
Горске се влюбил в Макдоналдс толкова много, че дори предложил брак на жена си Мери там. „Дон Горске не ми каза за манията си по Биг Мак, когато се срещнахме за първи път и не бях сигурна, че тогава беше истинска мания. Той ядеше бургери всеки ден, понякога му ги носех, но не мислех, че ще продължи вечно”, казва жената.
Въпреки че яде бърза храна всеки ден в продължение на много години, мъжът е абсолютно здрав. Той обяснява това с факта, че води активен начин на живот и не яде нищо вредно освен бургери. /jenata.blitz.bg

Публикувана на
25 Септември 2022 година