Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Вадят на продан неща на агент 007

Предмети от филмите за Джеймс Бонд ще бъдат предложени на търг, съобщи Ройтерс. Колекцията включва легендарния автомобил „Астън Мартин DB5“, както и костюми на филмовия шпионин.
Аукционът е с благотворителна цел, а поводът е 60-годишнината на филмовия франчайз.
Разпродажбата ще бъде в две части. Първата ще се осъществи на живо в сряда, 28 септември, а втората ще бъде онлайн с наддаване до 5 октомври. Тогава е „Денят на Джеймс Бонд“ – премиерата на „Доктор Но“, първият филм за британския шпионин от 1962 г.
С автомобила „Астън Мартин DB5“, който ще бъде предложен на търга, са заснети някои от най-запомнящите се сцени във филма „Смъртта може да почака“ край скалните пещери в италианския град Матера.
Цената на автомобила е между 1,62 млн. и 2,16 млн. щатски долара. Това е една от едва осемте реплики на модела, създаден специално за продукцията. Външният вид на колата е точно копие на това, което всички асоциират с Джеймс Бонд. Способен е да направи всички каскади, заснети край Матера, казва пред Ройтерс Ейдриън Хюм-Сейър от аукционната къща "Кристис".
В аукциона са включени също костюми, носени от Рами Малек и Лашана Линч в „Смъртта може да почака“. Някои от дрехите, обличани от Даниъл Крейг в последната му поява в ролята на Джеймс Бонд също са предложени на разпродажбата, съобщи БТА.
Парите от двата търга „60 години Джеймс Бонд“ ще бъдат дарени за различни благотворителни каузи, отбелязва Ройтерс.

Публикувана на
28 Септември 2022 година