Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Ралица от „Тоника“ се разведе, чака мизерна пенсия

Ралица Ангелова от обичаната музикална формация „Тоника“ се е развела с мъжа си. Певицата сподели, че отново е необвързана, пред приятелите си в социалната мрежа фейсбук. Естрадната звезда винаги е пазела дискретност по отношение на личния си живот и за разлика от колегите си от групата никога не си е позволявала да афишира любовните си връзки.
Единственото, което бе известно за бившия ѝ мъж в публичното пространство, е, че е музикант, пътуващ в чужбина, и не е сред популярните имена у нас. От него Ангелова има един син Кристиян, като любопитна подробност е, че тя го ражда късно, по времето, когато колежката ѝ Милица Божинова пък става баба. Разликата във възрастта на двете звезди от „Тоника“ е само две години.
Не е прекратила музикалната си кариера и продължава да изнася концерти заедно с част от колегите си от първоначалния състав на формацията. Запазила е добри отношения с всички и не е участвала активно в скандалите, които разцепваха групата неведнъж. Най-често пее заедно с Милица, Тодор Шишманов и Драгомир Димитров. Поддържа приятелство и с Ева Найденова. Концертната дейност обаче не е достатъчна, за да се издържа, затова Ралица преподава музика на деца в читалище „Петър Берон“ в София. Скоро ѝ предстояло пенсиониране, но отсега знаела, че ще има сходна съдба с тази на повечето си колеги и ще вземе мизерни пари от НОИ. Причината отново са изгорелите архиви на Концертна дирекция, но и „шашмите“, правени навремето със стажа на артистите и певците. Разказва, че до 1991 г., когато я уволнили от Строителни войски, я водели по ведомост художничка, а не певица, съответно не била осигурявана на реалните суми, които с „Тоника“ печелели точно в бума на славата си.ретро

Публикувана на
04 Октомври 2022 година