Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Прокълната къща във Варна сее страх и смърт

Варна е град, в който има невероятни забележителности, красива природа и прекрасни плажове. Морската столица се слави също с топ заведения и супер нощен живот. Подобно обаче на доста други градове в България и там има доста изоставени на произвола сгради.

Оказва се, че във варненското село Цонево има една къща, която се заобикаля от почти всички местни. Говори се, че въпросната къща сеела страх и смърт, пише каналът на Христо Боснев във vbox7.

Историята започва през 60-те години на миналия век, когато църквата изявила желание да построи храм в селото на точно този парцел. Държавата обаче не дала разрешение, а земята била дадена на младо семейство, което създало свой дом. Съпрузите построили къщата от нулата, мъжът ходел на работа, а жената се грижела за дома и градината. Постепенно семейството започнало да дочува странни звуци от мазето, но не обърнали сериозно внимание.
Един ден двамата решили да отидат с колата до Варна, но по пътя се случила трагедия. Колата им се развалила насред жп линия, но не успяли да реагират бързо, когато влакът ги ударил, а те загинали на място, разказват от "България днес".
Къщата запустяла за известно време, но се появила възрастна двойка. Те не вярвали в зли сили и мистерии, но постепенно започнали да ги сполетяват нещастия. Бабата си отрязала два пръста с косачката, дядото пък претърпял инцидент с трактор. Възрастните хора отдали всичко на лош късмет. След няколко дни двамата били ударени от мълния и починали на място, прибирайки се от полето.
Следващият обитател на дома бил 40-годишен учител, който се занимавал с окултни практики. Мъжът обаче бил отрит мъртъв без да има обяснение за случилото се. Кметицата на селцето знае за имота, но смята, че призрачните истории са пълна глупост и не вярва на народните приказки. дарикнюз

Публикувана на
04 Октомври 2022 година