Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Джим Кери - Гумена глава

Москва не иска „Маската“. Кремъл включи комикът Джим Кери в списък с канадски граждани, на които се забранява да влизат в Русия. Решението е в отговор на санкциите, които „режимът на Джъстин Трюдо налага срещу ръководството на Русия, политици и депутати, представители на бизнеса, експерти и журналисти, културни дейци, както и срещу всички, които канадските русофобски власти смятат за нежелани.“ Междувременно „клоунът с кленовото листо“ Кери продължава да изтрещява.
Човекът с гуменото лице днес се отрича от развлекателната индустрия и говори за оттегляне от киното. На 60 години е скандално богат, страшно известен и още по-депресиран. Той се чувства объркан и отвратен от средата, която го превърна в екранна институция. Смешникът от „Кабелджията”, „Ейс Вентура”, „От глупав по-глупав” и „Маската” говори за пенсиониране от актьорската и игра и пренасочване към любимото си хоби – рисуването.
Дни преди тези думи той изрази и своето възмущение от „Шамаргейт”, превърнал Холивуд в обект на световен присмех.„Стана ми буквално гадно от аплодисментите за Уил Смит. Мисля, че всички в Холивуд са масово безгръбначни и имам чувството, че тази случка ясно показана, че ние вече не сме клуба на готините. Ако желаеш да крещиш от публиката и да покажеш неодобрение, или да кажеш нещо в Twitter - няма проблем. Но нямаш право да се качваш на сцената и да ударяш някого в лицето, защото е казал просто думи”, каза Кери.
Той превзе 90-те с невероятните си мимики в хумористични хитове като „Ейс Вентура”, „Маската”, „От глупав по-глупав”, „Лъжльото”, „Аз, моя милост и Айрийн”. Всяка нова комедия с негобеше комерсиален хит.
В последните 10 години Джим Кери определено не е в най-добрата си творческа форма. След страшно успешния комедиен блокбастър „Всемогъщият Брус”, канадският комедиен изпълнител се мъчи да постигне истински успех. Паралелно с това той преживява огромни проблеми в личния си живот, с множество неуспешни връзки и периоди на депресия. Някои хора в средите дори смятат, че той има вина за самоубийството на едно от бившите си гаджета. Изложи се много и с крайните си политически изказвания покрай масовата холивудска и либерална паника след избирането на Доналд Тръмп за президент през 2016-а година. Влезе в клишето за „тъжния клоун”.телеграф

Публикувана на
22 Ноември 2022 година