Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Предлагат заплата от 55 000 долара, мераклия няма

Заплата от 90 000 новозеландски долара (около 55 000 щатски), пътуване с хеликоптер и работно място в обект от Списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Звучи като мечтана работа.
Но въпреки значителните привилегии, Департаментът по опазване на природата на Нова Зеландия се налага да се бори да привлече кандидати за техния нов надзорник по биоразнообразието в Хааст - на дивото, отдалечено крайбрежие на Южния остров, съобщава Нова телевизия.
А търсенето става глобално.
Работата е базирана в Те Уахипунаму – област, обхващаща 26 000 квадратни километра планински вериги, изолирани плажове и местни гори, класифицирана като зона на световното наследство на ЮНЕСКО през 1990 г.
Нейните планински вериги формират фона на Белите планини, където е снимана една от частите на "Властелинът на пръстените".
Успешният кандидат ще бъде натоварен да работи за защита на новооткритите популации на южното кафяво киви – както и за следене на местните популации на морски тюлени и гущери, контрол на хищниците и наблюдение на местните пойни птици.
Те ще работят в отдалечени, пресечени райони, много от които са достъпни само с хеликоптер или джет.блиц

Публикувана на
23 Ноември 2022 година