Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Хора на Копейкин заковали кмета на Стамболийски

Депутатът от "Възраждане" Стоян Таслаков пуснал сигнала срещу кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. Градоначалникът бе арестуван днес от полицаи с качулки. ГЕРБ нарекоха акцията политическа репресия и поискаха оставката на МВР-шефа Иван Демерджиев.
Десетки сигнали съм пускал към полицията заради възможни нарушения. Това заяви Стоян Таслаков от "Възраждане" по време на извънреден брифинг в парламента, предаде БГНЕС.

"Една фирма получава повечето обществени поръчки в Община Стамболийски, забелязва се как и в цените, заложени в материали, има по два, три пъти завишаване от пазарната себестойност. Става дума за фирма "Професионал-777". Тази фирма няма никаква история и опит, до колкото съм виждал в търговския регистър. Дейността на фирмата е монтаж на климатици, а същевременно строи и хотели”, заяви още Таслаков.
"ГЕРБ излязоха да защитават неговият областен управител, аз ги съветвам да видят всички обществени поръчки, свързани с тази фирма. Преди няколко седмици получих оплакване от хора, върху които се оказва натиск. Знаете ли, че когато напишеш нещо в социалните мрежи, което не се хареса на кмета, той задейства проверки в данъчните, вижда се какви имоти имат близките на тези хора, тоест има абсолютен, системен тормоз, който от години се случва в Стамболийски. Десетки са заплашените от гербаджийския кмет Мараджиев. Интересно е защо прокуратурата не е предприела действия", каза още Таслаков.
"Мараджиев взима назаем строителни материали, дължи към сметището в Пловдив пари, към кредитори общината има дълг от 7 млн. лв. и се искат още 7 млн. лв. при положение, че Стамболийски е едно от най-бедните населени места. Нека от ГЕРБ да кажат как със заплата само, той се е сдобил с толкова много имоти и такава скъпа кола”, попита депутатът от "Възраждане" и допълни, че сега протестите в Стамболийски, организирани в подкрепа на Георги Мараджиев, са направени от хора, работещи в общината, тоест "това са негови хора".
Полицейската акция срещу кмета на Стамболийски Георги Мараджиев е съпътствана от редица нарушения, категоричен е адвокатът му Росен Димитров. Той не е арестуван, ще бъде разпитван по-късно като свидетел по досъдебно производство. Срещу него към момента няма повдигнато обвинение. Досъдебното производство е образувано злоупотреба със служебно положение и злоупотреба с обществени средства срещу неизвестен извършител.
Юристът обясни, че претърсванията и изземванията в кабинетите на община Стамболийски продължават. "Вземат се компютри, документи, хард дискове, флашки. Нямам представа как ще работи общината в следващите месеци. Дейността й ще бъде блокирана за дълго време" категоричен е той.
лупа

Публикувана на
24 Ноември 2022 година