Архив на публикациите

Чарлз Трети впечатлен от галоши на художник

Известният английски художник Дейвид Хокни предизвика истински фурор на приема в Бъкингамския дворец в чест на кавалерите на Ордена за заслуги, на който присъстваха множество хора на изкуството.
По принцип на такива събития дрескодът за участниците са елегантни официални облекла. Но 85-годишния Хокни си позволи изключение, с което развесели изисканата аудитория, включително самия крал Чарлз Трети, съобщиха британски медии.
Да, той дойде с костюм, но в клоунско черно-бяло каре, каквато беше и вратовръзката му в палаво нарушение на цветовия баланс - при такъв шарен костюм е редно вратовръзката трябва да бъде дюс. Но най-забавното, че на краката си именитият художник имаше не обувки, а контрастиращи ярко жълти кроксове, които са противопоказни за държавните приеми. Чарлз Трети обаче изобщо не се обиди и с усмивка на лице направи комплимент на художника. „Тези жълти галоши пасват много добре на вашия образ“, каза той на Хокни.
Getty Images
Все пак на фамилната снимка на кавалерите Хокни не попадна в центъра и бе сложен да седне най-накрая. Но дори и на фланга „жълтите му крака” се набиваха централно на очи. /дарикнюз

Публикувана на
27 Ноември 2022 година