Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Семейство с болен баща и две малки деца остана без дом

Семейство с болен баща и 2 малки деца остана на улицата, след като през нощта изгоря апартаментът им в асеновградския квартал „Запад“.
Сигналът за инцидента е подаден малко преди 4 часа, като на място са се отзовали 2 екипа от пожарната в Асеновград. Пожарът е унищожил почти напълно жилището, а пламъците са нанесли щети и на горния, 8-и етаж. Заради дима огнеборците са евакуирали 9 души от горния етаж, уточниха от пловдивската пожарна.
Причините за пожара се разследват.
„Събудих се към 3-4 часа през нощта от много гъст, черен, задушлив дим. Грабнах децата и едвам намерихме вратата, за да излезем в коридора. Пожарът е тръгнал от хола, където само климатикът работеше през нощта. Още съм в шок“, разказа майката Севджан Мехмедова.
Съпругът й, който е онкоболен на химиотерапия, и 2-те й деца, на 8 и на 10 години, са настанени временно у приятели. Севджан е в апартамента и да дава показания през разследващите. „Всичко е изгоряло – дрехи, пари, документи... Опитвам се да намеря някакви документи, но всичко е унищожено от огъня и водата“, каза жената.
Жилището е общинско, тъй като заради заболяването на бащата семейството е социално слабо.
„Ще направим всичко възможно да помогнем на хората. Изпратил съм служители да проверят с какво разполагаме във фонд „Резервен“, за да ги настаним бързо. До края на седмицата семейството ще е в ново общинско жилище“, каза заместник-кметът инж. Петър Петров.
В социалните мрежи също започна събиране на дрехи и помощи за пострадалото семейство. бнр

Публикувана на
01 Декември 2022 година