Новина от категория България
Архив на публикациите

В бг болница: „Ако нямаш пари – страдаш, или умираш!"

Ако нямаш пари - страдаш, или умираш! Това са фактите в България. Малата ни родна картинка, свързана със здравеопазването, показва, че ние сме царе на безумията и куриозите. Това твърди бащата ва Виктория Енчева - малко дете, чиято майка е починала преди време, а то е трябвало да бъде прието по спешност в една от най-реномираните болници у нас - "Пирогов". Ето какво написа братът на рапъра Георги Енчев - Янислав, във Фейсбук:
"Занимателно четиво!!!
Фирма "Пирогов" превъртяха играта. Пристигане с алергия по спешност на 7-годишно дете, изключваме, че диагнозата е грешна, а докторът е 100% убеден.
Започваме "мача" със стая по 100 лв. на ден, чаршафи нямаме!!! Продължаваме с тестове 7 вида (платени), вземане на кръв (платено) + урина и прочее (платено) във външни лаборатории.
Хубавото е, че в "Пирогов" лекарства няма, просто няма!!!
Обикаляш всички аптеки и ставаш доставчик в отделението. След което ти се обаждат пак в 20:30, с нов списък лекарства (нямат даже за сваляне на температура).
Всичко дотук е навярно за вас ясно, но да информирам останалите.
А колко дни ще решат да стоите, е Божа работа. Ако нямате по 500 лв. на ден, нямате работа в "Пирогов ЕАД/ООД/ЕТ"!!!"лупа

Публикувана на
01 Декември 2022 година