Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Бременна в деветия месец застреляна от бившия си съпруг

Жена, бременна в деветия месец, беше застреляна снощи от бившия си съпруг в двора на гинекологичната клиника в косовската столица Прищина, предаде КосоваПрес.
Бременната 35-годишна жена била разведена с мъжа си и в началото на септември ѝ е била издадена заповед за защита от домашно насилие, съобщават от агенцията. Тази събота и неделя тя е била приета в гинекологичната клиника, тъй като се е очаквало да роди скоро първото си дете.
Според свидетели е имало словесни нападки между жертвата и бившия ѝ съпруг, преди да се случи убийството.
Според информация на вестник "Газета Блиц", получена от друга бременна жена в гинекологичната клиника, на която жертвата е разказвала за отношенията с бившия си мъж, той се е опитвал още от предната вечер да установи контакт с нея и я е молил да излезе на двора на болничното заведение.
Косовската полиция помоли косовските граждани за съдействие с информация за откриването на бившия съпруг, заподозрян за убийството на жената.
Президентът на Косово Вьоса Османи реагира след случая с убитата бременна жена и написа, цитирана от КосоваПрес, че отговорът за насилниците и убийците са редът, законът и максималното наказание.лупа

Публикувана на
01 Декември 2022 година